Nives Bošnjak 

Nives Bošnjak (24) dolazi iz Zagreba i studentica je Tekstilno Tehnološkog fakulteta. Kolekcija Coalescence (srastanje) nastala je u sklopu kolegija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu na temu hortifashion. Zamišljena je kao prikaz ljudskog suživota s prirodom koju danas zamjenjuju 'mcluhanovski' produžeci čovjekova tijela. To se očituje kroz upotrebu bijele boje koja je simbol čistoće i biljaka čija je zelena boja suptilno dovedena u kontrast s bjelinom. Zanimljiv je i način na koji je Nives nadopunjujući ovu kolekciju upotrijebila i keramiku.

1/5

Ivana Janjić

Ivana Janjić (22) stiže nam iz Vinkovaca, studentica je zagrebačkog TTF-a i pobjednica PFI 2016.
Kolekcija A+ kojom se predstavlja na PFI-u nastala je kao reakcija na društveno postavljanje okvira u vidu izražavanja individualnosti putem odjeće. Društvo je spremno muškarca svrstati u razne društveno neprihvaćene kategorije zbog vanjskog izgleda, dok ženi u tom pogledu daje potpunu slobodu, a svim se silama bori za ravnopravnost spolova. Slovo A u samom nazivu kolekcije simbolizira početak niza promjena koje su potrebne u društvu, ali i na tržištu.

1/4

Mona Lacko

Mona Lacko (26) stiže nam iz Subotice i završava studij na TTF-u.

Mona svojom 'ready to wear' kolekcijom naslova Frau Techno želi provesti publiku kroz underground party scenu na kojoj je odrasla njezina generacija. Energiju tadašnje underground techno scene i osobni osjećaj, fasciniranost tim elementima te željom za boljom budućnosti, Mona Lacko je pretočila u svoju kolekciju i stil života.

1/5

Marija Nakir

Marija Nakir (24) na Zagrebački TTF došla je s rodnog otoka Čiova.

Kolekcija 8H (eight hours) inspirirana je radnicima 30-ih godina prošloga stoljeća, poglavito odjećom koji su gradili prve kultne nebodere u New Yorku. Modeli su većinom 'oversized' i začinjenim dječačkim šarmom, jednostavnih krojeva i s modnim dodacima od kože koji daju dojam što su zapravo ti radnici koristili da si pripomognu na zahtjevnom poslu.

1/5

Anđela Markušić

Anđela Markušić (25) zagrebačka je studentica Tekstilno Tehnološkog fakulteta.

Ključni pojmovi za njezinu kolekciju Minimal A su razigranost, elegancija i inverzija. Kao glavna inspiracija u procesu skiciranja je animirani lik britanskog redatelja Simona Tofielda pod nazivom Simon's cat. Anđela također izdvaja animatora Uba Iwerksa i kinetičke instalacije autora Alexandera Caldera. Iz navedenih primjera uočavamo kako Anđela pronalazi inspiraciju u različitim područjima umjetnosti koje upisuje u svoju kolekciju.

1/5