Portanova Fashion Incubator pruža ti jedinstvenu prilika da razviješ znanja i vještine te stekneš iskustvo i kontakte koji će ti pomoći u razvoju vlastitog modnog brenda. Ti samo napravi odličnu kolekciju, a sve ostalo je na nama!

 

Pobjednik Portanova Fashion Incubatora osvaja novčanu nagradu od 10.000 kuna i pozivnicu za nastup na modnom događaju BIPA Fashion.hr. Kako bi došao/la do ove vrijedne nagrade trebaš proći tri koraka:

 

Natječaj za Portanova Fashion Incubator

Prijavi se na javni natječaj. On je otvoren za sve, bez obzira na formalno obrazovanje. Prijaviti se mogu talentirani pojedinci ili grupa od dva člana. Trebaš imati između 19 i 35 godina, a kolekcija koju prijavljuješ ne smije biti ranije javno izlagana. Kolekcija treba sadržavati najmanje 10 i najviše 12 modela, a u prijavi se dostavljaju skice svih modela i detaljne fotografije minimalno dva sašivena modela. Od svih prijavljenih radova stručni žiri, koji čine modni dizajneri Teo Perić i Lidija Pihler Yuniku, modni urednik Petar Trbović i glavna urednica portala Fashion.hr Mija Dropuljić, odabrat će 10 kandidata i kandidatkinja koji ulaze u drugi, polufinalni krug natjecanja.

Detaljne propozicije natječaja za 2017. godinu pronađi ovdje.

Prijave za javni natječaj u 2017. godini su završile.

Od svih radova pristiglih na javnom natječaju stručni će žiri odabrati deset najboljih koji ulaze u polufinalni krug. Polufinale Portanova Fashion Incubatora uključuje  predstavljanje po dva modela iz kolekcije pred žirijem da individualnim konzultacijama. Održat će se u subotu 16. rujna 2017. u Zagrebu. U ovom krugu natjecanja žiri će ne samo izbliza vidjeti kakav/va si u izradi odjeće, već te bolje upoznati. Zanimat će nas razlozi zbog kojih si se prijavio/la na natjecanje, tvoja očekivanja i planovi za budućnost. Žiri će između 10 polufinalista odabrati 5 najboljih koji osvajaju nastup u finalu Portanova Fashion Incubatora i bore se za nagradu od 10.000 kuna i nastup na Bipa Fashion.hr-u.

 

Ako si među pet najboljih tvoj je najvažniji zadatak kolekciju dovesti do izvrsnosti. Za to ćemo ti, prema individualnim potrebama, osigurati mentorstvo jednog od članova stručnog žirija s kojim možeš do detalja razraditi kolekciju i sve potrebno za njeno uspješno revijalno predstavljanje, od pomoći u konstrukciji modela do završnog stylinga. Također, pripremamo te za medijske nastupe kroz set edukativnih radionica. Na njima spremit ćemo odgovore za očekivana i neočekivana pitanja novinara i razbiti tremu javnog nastupa, ako je uopće imaš.

To je to – finale. Ovo je rijetka prilika u karijeri kada će se svi truditi zapamtiti tvoje ime. Stoga, ako ti izmakne pobjeda – bez razočarenja! Nije se jednom dogodilo da drugoplasirani, pa i trećeplasirani, kvalitetnim nastupom ugrabe svoju šansu i kasnije ostvare karijeru i značajniju od sezonskog pobjednika. Ipak, stručni žiri proglasit će jednog pobjednika Portanova Fashion Incubatora koji će osvojiti novčanu nagradu od 10.000 kuna i pozivnicu za nastup na idućem Bipa Fashion.hr-u. 
 

I za kraj – samo hrabro, a sve što te još trebaš PITAJ!

FASHION DESIGNERS
WANTED

Zeliš primati informacije o Fashion Incubatoru? Pretplati se na našu mailing listu!