Portanova Fashion Incubator najstarije je i najutjecajnije regionalno natjecanje mladih neafirmiranih modnih dizajnera

O nama

Portanova Fashion Incubator najstarije je i najutjecajnije regionalno natjecanje mladih neafirmiranih modnih dizajnera. Juraj Zigman, Ivan Alduk, Ana Maria Ricov, Lidija Pihler Yuniku, Sonja Lamut, Jelena Holec, Anthony Avangard ili Klisab neki su od preko 70 modnih dizajnera koji su zahvaljujući Portanova Fashion Incubatoru napravili prvi korak u karijeri, a danas su vodeća imena modne scene i naš glavni motiv za rad.

 

Projekt Fashion Incubator pokrenut je 2004. godine s ciljevima pružanja mladim modnim talentima prilike za prvo veliko predstavljanje u javnosti, te razvoja ponude kulturnog i društvenog života grada Osijeka. Danas je Fashion Incubator vodeće natjecanje mladih dizajnera u regiji i centralno društveno događanje Osijeka i Slavonije, koji svojim konceptima promovira urbanu i baštinsku kulturu grada i kraja kojem pripada i u koje je neizbrisivo upisan.

 

Svaka sezona Portanova Fashion Incubatora započinje raspisivanjem javnog natječaja na kojemu je kvaliteta radova najvažniji kriterij. Kroz dva selekcijska kruga stručni ocjenjivački sud, sastavljen od eminentnih imena hrvatske modne scene, izabire pet kandidata čije se kolekcije predstavljaju u velikom finalu u Osijeku. Za nastup u finalu kandidatima su pokriveni svi troškovi postavljanja revija – vrhunska produkcija, modeli, šminkeri, frizeri i PR promocija, a pobjednika očekuje nagrada od 10.000 kuna i pozivnica za nastup na BIPA Fashion.hr-u. Osim toga, svi finalisti prolaze i kroz dvije edukativne radionice u kojima uče kako usavršiti i pripremiti kolekciju za komercijalno predstavljanje tržištu i kako komunicirati s medijima.

 

Fashion Incubator projekt je udruge Modni inkubator.

 
Nazovite nas

 UPITI VEZANI UZ NATJEČAJ 
 Lidija Pihler 

 +385 91 736 26 11 

 

 VODITELJ PROJEKTA 

 Nikola Beban 

 +385 91 487 2590 

Pišite nam
Zeliš primati informacije o Fashion Incubatoru? Pretplati se na našu mailing listu!